Flanders Traineeship Platform gaat samenwerken met AIESEC

24 May 2024

Flanders Traineeship Platform gaat samenwerken met AIESEC

Flanders Traineeship Platform, het consortium van alle Vlaamse universiteiten en hogescholen voor stage na afstuderen, gaat samenwerken met AIESEC Belgium. AIESEC is een jongerenorganisatie die in 1948 werd opgericht in 7 Europese landen. Intussen zijn ze actief in meer dan 120 landen in de wereld.

AIESEC Belgium heeft VLUHR-i benaderd om meer visibiliteit te creëren van hun stageaanbod. Dat past perfect binnen de werking van Flanders Traineeship Platform. De uitnodiging tot samenwerking kon dus meteen op consensus rekenen binnen het stageconsortium. Dankzij het aanbod van AIESEC zullen onze afgestudeerden niet alleen gemakkelijker een stageplaats kunnen vinden, maar ze zullen ook kunnen rekenen op voorbereiding voor vertrek en omkadering door AIESEC leden op de bestemming. Nu het Erasmus+ programma ook stages voor recent afgestudeerden buiten Europa financiert, is de timing perfect voor deze samenwerking. VLUHR-i is ervan overtuigd dat het aanbod van AIESEC drempelverlagend zal werken zodat onze afgestudeerden met een gerust hart op stage buiten Europa kunnen gaan. EPOS heeft alvast laten weten dat er 363.920 EUR ERASMUS+ budget aan VLUHR-i wordt toegekend voor stages na afstuderen vanaf 1 juni 2022. De stagebeurzen van het Flanders Traineeship Platform waren zeer populair in academiejaar 2021-2022. Dankzij het nieuwe budget en het aanbod van AIESEC kan VLUHR-i ook in 2022-2023 weer heel wat kansen bieden aan de pas afgestudeerden van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, op voorwaarde dat ze zich registreren voor hun afstudeerdatum uiteraard.

Related news

27 June 2024

In de week van 27 mei 2024 nam VLUHR-i samen met 21 vertegenwoordigers van 10 Vlaamse hogeronderwijsinstellingen deel aan de 76ste editie van de jaarlijkse NAFSA conferentie in New Orleans.

Van 16 tot 19 juni leidde KHK Prinses Astrid van België, een economische zending naar het Koninkrijk Noorwegen. Een ruime ministeriële, economische en academische delegatie reisde mee naar Oslo om er het imago van België als aantrekkelijke partner te versterken.